***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! НС наруши закона с отстраняването на шефа на Сметната палата? България извика посланика ни в С. Македония


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 януари   

 

Още един умопобъркан се разхожда измежду нас. И до момента в който в България мнозина се чудят за какво това не би трябвало да се оставя ненаказано, проверяващите в Съединени американски щати от дълго време са описали връзките сред серийните насилници и убийци и обстоятелството, че ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ в живота си е имал епизоди на принуждение над животни. 

Ето какъв се разхожда вред нас…

Поредният.

***

„ Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на ръководителя на Сметната палата, тъй като тя би трябвало да стартира с приемането на правила за избор на нов началник “. 

По този метод се погазва независимостта на Сметната палата, която съставлява висшата одитна институция на България.

***

То беше ясно… 

„ Основно на политическата сцена “

***

„ Не изглеждаме солидно, в случай че прекомерно дълго време не се приема бюджетна рамка, само че това не слага под въпрос действието на страната. Проблемът е, че се стопира всичко отвън базовите заплащания “.

***

Разделението в обществото: 

„ Едното е крилото на статуквото - тези, които желаят нещата да останат по метода, по който се случват в България през последните години, а другите са тези, които желаят по-бързи промени, по-бърза интеграция в Европейски Съюз, по-прогресивни хрумвания и политики за развиването на страната, тъй че тя да стартира да догонва средноразвитите страни “.

„ Дори преди година съперникът на господин Радев в президентската акция сподели " Радев е подправен воин ". Тогава на доста хора това не прозвуча доста правдиво, тъй като те се бяха доверили на президента точно в тази посока, която той показваше. На Лозан Панов репликата се базираше главно на ценностните разлики ", сподели още Добромир Живков.

***

Причина за неговото краткотрайно връщане в страната е сериозната обстановка по повод правата на българите в Северна Македония и ескалацията на прояви и закононарушения от ненавист против тях през последните месеци.

***

„ Този обаян кръг на взаимни провокации, който приключва с принуждение, е нещо, което би трябвало да прекъснем “.

***

По данни на Международната организация по сила (МАЕ), през декември вносът на съветски нефт в Европейския съюз е намалял по отношение на ноември с 270 000 барела на ден до 900 000 барела, съобщи БНР. Спадът е вследствие на влязлото в действие от 5 декември ембарго върху съветския нефт, внасян по море, както и на наложения от от Г-7 таван на цената от 60 $ за барел.

***

Персоналът на Бърза помощ стачкува през днешния ден в Англия и Уелс във връзка на заплащането. Членове на три синдиката вземат участие в нея.

Около 15 000 водачи на коли за спешна помощ, парамедици и чиновници в колцентрове стачкуват за трети път в границите на пет седмици. Планирани са още стачки през идващите седмици, като най-сериозна ще бъде тази на 6 февруари, когато ще се включат и медицинските сестри. Подобно на предходните две стачки Бърза помощ ще обслужва единствено най-тежките случаи, предава БНР.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР